Najava takmičenja za Ligu Srbije u preciznom sletanju paraglajderom u Niškoj Banji NIparaglajder011016Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra 2016. godine, u Niškoj Banji održava se takmičenje za Ligu Srbije u preciznom sletanju paraglajderom, u organizaciji Paraglajding kluba „Grunf“.

Nestabilno i promenljivo vreme na početku letačke sezone, dovelo je do toga da se prvo takmičenje za Ligu Srbije u preciznom sletanju paraglajderom održava tek ovog vikenda. Učestvuje cela „zlatna“ reprezentacija Srbije, a ima i takmičara iz Makedonije, Bugarske i Engleske. 
Zbog lošeg vremena na prethodno zakazanim takmičenjima, ovo je prvo u nizu „precizaških“ takmičenja za ovu godinu. Niška Banja je dobro poznat teren u Srbiji gde je poletište na 530 m nadmorske visine a sletište na 190 m. Leti se iznad same Niške Banje i ceo događaj je u krugu od 2km što čini ovaj teren izuzetnim

.„Dosta takmičara iz okruženja voli da dođe na ovaj teren pa će tako biti i ove godine. Najavljeni su takmičari iz Makedonije i Bugarske, a na naše iznenađenje ima prijave i iz Engleske, čemu je doprinelo otvaranje Niškog aerodroma za nisko budžetne avio kompanije“, kaže Uglješa Jondžić iz organizacije takmičenja.

Očekuje se i dolazak cele reprezentacije koja je na ovogodišnjem evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, kao i dolazak svih predstavnika klubova.

Ovo će biti dobra priprema za članove reprezentacije koja ide u Kinu na superfinale krajem oktobra meseca.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE