Od 17. do 21. maja na sportskom aerodromu „Lisičiji Jarak“ u Beogradu okupiće se 130 padobranaca iz četrnaest zemalja u okviru manifestacije „Balkanski skok prijateljstva 2017“

Skokprijateljstva vss

Veliki broj poklonika ovog adrenalinskog sporta iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Francuske, Španije, Nemačke, Rusije, Izraela, Grčke, Mađarske i Bugarske okupiće se ponovo u Beogradu na Balkanskom skoku prijateljstva.

Balkanski skok prijateljstva se održava od 1994. godine i nastao je u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i  63. padobranske brigade iz Srbije, odlikovane Ordenom narodnog heroja. Ove godine, događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.

Organizatori vas pozivaju ukoliko ste u mogućnosti, dana 19. maja 2017. godine, sa početkom u 13 časova, na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“, prisustvujete zvaničnom otvaranju „Balkanskog skoka prijateljstva 2017“ koji će svečano otvoriti ministar odbrane, gospodin Zoran Đorđević.
Na otvaranju će se prisutnima obratiti i Njegovo Preosveštenstvo Vladika Pakračko-Slavonski Jovan, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije - Labud Bulatović, general Jelesije Radivojević - inače aktivni padobranac, Jovanka Ostojić – dama koja je u osmoj deceniji skočila padobranom.
Programom je predviđen i nastup trubačkog orkestra Dejana Jevđića (zlatna truba Guče 2015), prikaz borbi krav maga, kao i nastup plesnog kluba „Mladost“ i folklornog društva. Svetlana Spajić će izvesti stare pesme iz Srbije, a biće prikazan i let balona, aviona i motornog paraglajdera, kao i demo padobranski skokovi.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE