Na jučerašnjem letačkom zadatku 87 pilota stiglo je do cilja koji je bio postavljen 75 km dalje od Niša, što se smatra izuzetnim uspehom.

PWC Nis210617

Treći letački dan na Svetskom kupu u preletu paraglajdcerom u Nišu završen je sa širokim osmesima na licima pilota jer su izuzetno dobar takmičarski zadatak i odlični vremenski uslovi doveli čak 87 takmičara do cilja.

Od njih 122 koji su poleteli sa starta Fakir sa severozapadne strane Sićevačkih planina, čak dve trećine je uspešno prešlo vazdušnu rutu od 75 km. Poletanje je bilo sa 950 m nadmorske visine, dok su okretne tačke koje su piloti morali da obiđu bile u reonu Niške banje, Malošišta i Leskovca, a cilj je bio postavljen u Lebanu.

Prvi je u cilj ušao Jasen Savov, bugarski pilot paraglajdera koji je već ostvajao medalje na takmičenjima za svetski kup i evropskim prvenstvima i kojem su srpski tereni za letenje izuzetno dobro poznati. Samo dve sekunde kasnije iza njega je u cilj ušao i sledeći pilot - Slovenac Primož Suša. Prva među ženama je Japanka Juki Sato Kolombe, koja je i na prvoj trci ostvarila prvu poziciju među damama. Ovo je njeno prvo takmičenje u našoj zemlji, a došla je na preporuku, nakon što je njen muž, takođe pilot paraglajdera, učestvovao na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

"Jučerašnji zadatak je bio odličan. Nije bio ni previše jak, niti previše slab. Jako mi se dopada da letim u Srbiji", kaže Juko spremajući se za odlazak na današnji zadatak koji će takođe započeti sa poletišta Fakir.

PWC Nis17 240617

Svetski kup u preletu paraglajderom koji organizuje Vazduhoplovni savez Srbije traje do 24. juna kada će se i zvanično proglasiti najbolji na ovom takmičenju u Nišu.

Sjajne snimke sa Svetskog kupa u paraglajdingu pogledajte OVDE (klik)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE