PadobranciVSS0918a

Na sportskom aerodromu Lisičiji Jarak u Beogradu od 28. septembra održava se 64. Otvoreno prvenstvo Srbije u padobranstvu u disciplini skokovi na cilj. Takmičenje će trajati do nedelje 30. septembra, a za najbolje u državi će se takmičiti 30 padobranaca iz pet klubova članova VSS.

Pored padobranaca iz Padobranske ekipe Vojske Srbije, Aero kluba „Naša Krila“ iz Paraćina, Padobranskog kluba „Delta“ iz Beograda, Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ iz Beograda i Aero kluba „Mihajlo Živić“ iz Kruševca, na takmičenju će u okviru otvorene konkurencije nastupiti i petočlana ekipa iz Banja Luke – Padobranski klub „Skajdajv“ i pojedinačno Ina Gitel kao predstavnica Bugarske.

PadobranciVSS 0918

Državno prvenstvo organizuje Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, i uz veliku pomoć Ministarstva odbrane – Vojske Srbije, čiji će avion AN-2 sa petočlanom posadom biti zadužen za realizaciju naleta za izvođenje padobranskih skokova. Padobranci će se boriti za najbolji rezultat skokovima sa hiljadu metara sa prizemljenjem što bliže cilju čiji je centar prečnika dva centimetra. Pobednik je ekipa ili takmičar sa najmanjim ukupnim zbirom rezultata nakon završenih svih osam planiranih turnusa i dopunskih polufinalnih i finalnih skokova za najbolje. Najprecizniji će na kraju poneti titulu državnog prvaka pojedinačno i ekipno, a biće proglašeni i najuspešniji u otvorenoj konkurenciji.

Sportski aerodrom Lisičiji Jarak se nalazi na 12 kilometru puta Beograd – Zrenjanin, za sve posetioce koji imaju nameru da isprate padobransko takmičenje i skokove naših najboljih padobranaca. Prema satnici takmičenja, skokovi će se izvoditi u petak, subotu i nedelju od 10 časova, pa sve do zalaska sunca. Proglašenje pobednika, nakon finalnih skokova je planirano za nedelju 30. septembar od 15 časova.

Ujedno, ovo takmičenje zatvara sezonu državnih prvenstava Vazduhoplovnog saveza Srbije, pa će ljubitelji vazduhoplovstva imati poslednju priliku ove godine, ovog puta nedaleko od glavnog grada, da uživaju u najvećem državnom padobranskom takmičenju.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.