Peti, međunarodni „Sajam turizma i seoskog turizma“,  održava se u Kragujevcu od 28. do 30. novembra

Da bi posetiocima sadržaji na Sajmu bili interesantni, Gradska turistička organizacija se pobrinula da program na bini, u izlagačkoj hali, bude atraktivan.

Tako će tokom tri dana Sajma prisutne zabaviti nastup Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", nastup plesne škole „Fiesta“, KUD „Svilen konac“ iz Bagremara, plesna škola „Link“, nastup KUD-a  „Lepenica“, Baletska škola „Aplauz“, plesna grupa "Dolls“, „ Mikica bend " i naša veroovatno najveće zvezda u usponu, Danica Krstić, koja spada u red najpoznatijih čuvara srpske baštine.

Posle ocenjivanja stručnog žirija posetioci će moći da degustiraju gulaš od divljači, koji već tradicionalno pripremaju lovačka društva i riblju čorbu, koju spremaju ribolovci, a tu je i čuveno takmičeneje u kuvanju „Šumadijskog čaja“, odnosno vruće rakije, koju pripremaju seoski domaćini i proizvođači rakije.

JU TO TREBINJE
JU TO PIROT
TONI TRG. RADNJA
GTO KRAGUJEVAC
TO VELIKA PLANA
TO BANJA LUKA
ISTOČNA SRBIJA –
DONJE PODUNAVLJE
TO KLADOVO
TO POŽAREVAC
TO V. GRADIŠTE
TO MAJDANPEK
TO GOLUBAC
TO NEGOTIN
TO KNJAŽEVAC
TO BOR
TO SMEDEREVO
TO VALJEVO
TO MEDVEĐA
GRAND TURS T. A.
TO ČAČAK
JU TO KRALJEVO
TO NIŠ
TO PARAĆIN
TO SRBIJE

TO KRUŠEVAC
TO VOJVODINE
OMEGA TURS
"TO REGIJE
ZAPADNA SRBIJA"
TO G. MILANOVAC
TO CENTRALNE SRBIJE
TO TOPOLA
TO RAČA
TO LAPOVO
TO BATOČINA
TO TRSTENIK
TO DESPOTOVAC
TO KNIĆ
TO REKOVAC
LUKAVAČKI SAJAM
TO FOČA I PLUŽINE
TO PRNJAVOR
SRBIJA ZA MLADE
TO HERCEG NOVI

TO BRUS
DUNAV OSIGURANJE
T.A. MARCO POLO
T.A. PRESTIGE
KRAGUJEVAC.CO.RS
BALKAN MAGNET – NIŠ
YUTA
Ponte travel
CALYPSO TOURS
PLANA TOURS
MONTENEGRO AIRLINES
TO NOVI PAZAR
TO RAŠKA
OKTOPOD TRAVEL
Aktiv žena Niš
UŽ  Kruna
UG Medijana
Soko Banja
TZ kantona Zenica
TZ SBK Travnik
TZ Bihać
TZ HNK Mostar
TO BAR
TO LESKOVAC

Ulaz je besplatan, ali je posetiocima pružena mogućnost da kupovinom vaučera, učestvuju u nagradnom turističkom kvizu i dobiju lepe nagrade.

Vaučeri se kupuju po proizvoljnoj ceni, a sva sredstva doniraju se za lečenje koleginice, direktorke Turističke organizacije Knić, Nataše Đurđević, kojoj je neophodna transplatacija bubrega u inostranstvu. Dogovor svih izlagača je da takođe učestvujemo u kupovini vaučera i time, zavisno od mogućnosti, pomognemo prikupljanju sredstava za lečenje naše koleginice. U subotu, poslednjeg dana Sajma, biće pozvani izvučeni dobitnici, koji će odgovoriti na laka pitanja iz oblasti turizma i dobiti šansu da osvoje vredne nagrade.

Hotel „Oplenac“ dodeljuje vikend za dve osobe u proleće 2014. godine, a o vremenu dolaska i korišćenja nagrade, dobitnici će se obratiti Turističkoj organizaciji „Oplenac“ , Topola. Vikend za dve osobe, dobitniku nagrade, dodeljuje i turističko ugostiteljski objekat „Malo jezero“. Zadužbina Kralja Petra, poklanja porodični obilazak Zadužbinskog kompleksa sa degustacijom u Kraljevskoj vinariji. Vinarija Aleksandrović takođe poklanja obilazak podruma sa degustacijom. Turistička organizacija Gornji Milanovac, poklanja vikend za dve osobe u seoskim domaćinstvima  „Tri hrasta“, u Klatičevu i u domaćinstvu „Zavičaj“ u Trudelju. Turistička organizacija Herceg Novog poklanja  vikend aranžman za dvoje, u hotelu „Lighthouse of Montenegro“, a Turistička organizacija opštine Trstenik, poklanja  dva puna pansiona za dve osobe u Ugostiteljsko turističkom kompleksu „Brezovica“.
izvor:gtokg.org.rs, Jasmina Marković Milenković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE