LuxuryOmorikaKop7

Beograd,14.05.2020. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je danas da je prvog dana prijave za odmor u Srbiji podeljeno 6.700 vaučera, što navodi na zaključak da će u kratkom periodu biti distribuirano svih 400.000 vaučera.

Ljajić je u izjavi za Televiziju Pink podsetio na to da se ovi vaučeri, čija vrednost iznosi 5.000 dinara, mogu iskoristiti do 20. novembra, uz napomenu da pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni poljoprivrednici, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara.

On je naglasio da je šteta u turizmu neminovna i da ne može da se nadoknadi nikakvim merama, ali da država pokušava da je ublaži.

Prema procenama Svetske turističke organizacije, šteta za međunarodni turizam iznosiće više od 900 milijardi evra, naglasio je Ljajić i dodao da ne očekujemo veliki broj stranih gostiju u Srbiji, ali se nadamo turistima iz regiona.

Prema njegovim rečima, najveći problem imaju zemlje koje imaju veće učešće turizma u BDP-u, poput Hrvatske, koja ima 17 odsto, Španije 15 odsto, Malte 22 odsto i Grčke 20 odsto.

Srbija će, kako je rekao, imati veliku štetu u tom sektoru, ali to se neće odraziti u velikoj meri na ukupnu privredu, jer učešće turizma u BDP-u iznosi tri odsto.
izvor:srbija.gov.rs
Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE