NS InterFest UkusiVojvodine20

Novi Sad,09.09.2020. Međunarodni festival vina Interfest i Festival gastronomije Ukusi Vojvodine biće održani ovog vikenda u Novom Sadu, na Ribarskom ostrvu.

Udruženje Interfest iz Novog Sada obaveštava sve ljubitelje popularnih manifestacija da će i ove, po svemu neobične godine, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu. Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to 10. i 11. septembar su rezervisani za ljubitelje vina, a 12. i 13. septembar 2020.za Ukuse Vojvodine.

Kako je situacija sa virusom COVID 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest - festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar. Zato je pronađeno je rešenje da se novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sir, sokove, med, džem, ajvar, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića.

Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Na samom ulazu postavićemo dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Molimo posetioce da se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a naši volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve.

Uz malo truda i strpljenja, sigurno će i ovaj način da na otvorenom uživamo u produženom vikendu i omiljenim vinima i hrani, doprineti lepoj atmosferi.

Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za one koji budu želeli da isprobaju vojvođanske kuvane specijalitete, naš poznati kulinar Jovan Nikolić Njegovan.

Festival vina Interfest biće otvoren od 17:00 do 22:00 časa (10. i 11. ), na ulazu se prodaju čaše i vaučeri za degustaciju, a Festival Ukusi Vojvodine je otvoren naredna dva dana (12. i 13. septembra) od 12:00 do 20:00 časova.

Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama, zato organizator apeluje na strpljenje kako bi svi koli žele u bezbednom razmaku prošli kroz festivale.

Dođite tokom vikenda u Novi Sad da uživate u najlepšim vinima i domaćim proizvodima, u opuštenom ambijentu između dunavski talasa i vojvođanskih alasa, uz divnu muzniku i drage ljude.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.