Stopanja znakIme

Pečenjijada 2022 u Stopanji biće održana 09, 10. i 11. septembra kada će veliki broj posetilaca pohrliti da uživa u ukusu svežeg i vrućeg pečenja.

Stopanja je aktuelna u svako doba godine jer se mirisi pečenja šire na svakom koraku, ali najveći broj ljubitelja ovog gurmanluka se sjati u Stopanju za vreme manifestacije „Pečenjijada“.

Stopanja Pecenijada

Tada se na svakom koraku okreće po neko prase ili jagnje a u vinskoj i rakijskoj ulici se degustiraju lokalni specijaliteti. Pred brojnom publikom nastupaju vrhunski pevači narodne i zabavne muzike i folklorni ansambli.

Pod sloganom "Pečenje spaja ljude" u Stopanji se tokom Pečenjijade traži stolica više, a dilema je samo jedna: praseće ili jagnjeće?

Iskoristite dolazak na Pečenjijadu 9, 10. i 11. septembra i da upoznate Stopanju i njenu širu okolinu kroz jednodnevni izlet:

  • posetite manastir Veluće, najstariji među moravskim manastirima
  • obiđite Miloševu stopu, mesto na kome je po predanju Miloš Obilić ostavio trag u kamenu krenuvši u boj na Kosovo
  • posetite vinariju "Milosavljević" u selu Bučje sa obaveznim odlaskom u vinograd, koji je najlepši u ovo doba godine i crkvu Svete Ane iz 14. veka gde se nalazi freska Nikolaja Velimirovića. Vinarija raspolaže smeštajem i salom za degustaciju.
  • dan završite u Stopanji uživajući u pečenju

Program Pečenjijade 2022 u Stopanji:

9. septembar - petak

  • nastup kulturno-umetničkih društava i lokalni izvođači.

10. septembar - subota

  • od 20:15 koncert - Snežana Đurišić uz pratnju orkestra Perice Vasića

11. septembar - nedelja

  • od 20:00 revija hitova ’90-tih
  • od 21:30 koncert -  trubački orkestar „Danijela“

Organizator manifestacije: Opština Trstenik, Turistička organizacija opštine Trstenik, Narodni univerzitet Trstenik, MZ Stopanja
Kontakt: 037 715 263; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; www.turizamtrstenik.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.