U prvom kvartalu 2017. godine nastavljen је pozitivan trend rasta turističkog prometa u gradu Nišu.

Nis visitnis com1

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvom kvartalu 2017. godine nastavljen je rast broja turista u Nišu, kao i noćenja.

U periodu januar - april 2017. povećan je ukupan broj turista za 39% u odnosu na isti period 2016. godine, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%.

TONis 01 04 17

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%.

NI sajam03

"Turistička organizacija grada Niša u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije kao i samostalno realizuje tokom godine realizuje kampanje promocije Niša kao turističke destinacije što je dovelo do rezultata. Kampanje bazirane na potencijalnim tržištima u regionu i na destinacijama sa kojima je Niš sa okolinom povezan direktnim letovima preko aerodroma Konstantin Veliki. Očekujemo da će se rekordni rast turističkog prometa nastaviti do kraja godine ali i ubuduće." kažu u Turističkoj organizaciji grada Niša. 
izvor:visitnis.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE