JeleninSabor0617 1

U subotu 24.juna 2017.godine održan je prvi Jelenin sabor u Gradačkoj Banji nedaleko od manastira Gradac, u organizaciji Udruženja kraljica Jelena i Etno umetničkog kluba „Čerenjski“ iz Baljevca na Ibru. 

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovala  je mešovita grupa  KUD Brvenica predstavljajući izvorno pevanja podgolijskog kraja. Član KUD – a Brvenica, Ljubo Mijailović je izveo splet kola na fruli,  dok je Jovanka Mijailović prisutne zadivila sviranjem na listu. U dramskom delu, Ana Čitlučanin kazivala je monolog kraljice Jelene, prikazujući istorijski značaj i ulogu Jelene Anžujske.
Prigodnim programom nastupio je EUK „Čerenjski“ iz Baljevca na Ibru, uz prigodnu igru i pesmu. U pozdravnom govoru, prisutnima se obratio dr Rade Jovanović pokretač obnove banje i njenog izletišta.

JeleninSabor0617 2 JeleninSabor0617 3

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa tradicionalnim specijalitetima i hranom koju su spremili članovi brojnih udruženja, kao i jedinstvenim rukotvorinama i radovima nastalim metodom veza, pletenja, tkanja, heklanja itd. 
Nikola Mihajlović


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE