Josanicka banja crkva 3

Jošanička Banja 26.08.2021. U Jošaničkoj Banji biće obeležen praznik Velika Gospojina u porti crkve koja se nalazi na uzvišenju iznad samog naselja i koja 28. avgusta  slavi hramovnu slavu Uspenje presvete Bogorodice. 

Obeležavanje hramovne slave 2021 crkve Uspenja presvete Bogorodice u Jošaničkoj Banji počeće u petak 27. avgusta Večernjim bogosluženjem u 19:00 časova nakon kojeg sledi parastos blaženopočivšem patrijarhu Germanu na platou ispred novog spomenika (u blizini crkve).

U subotu 28. avgusta, na dan Uspenja presvete Bogorodice, biće služena sveta Liturgija, sa početkom u 08:00 časova, sa osvećenjem slavskog kolača i žita. Nakon Liturgije, u porti crkve će nastupiti KUD Milomir Glavčić, frulaš, zdravičar i mali haarmonikaš Andrija Novković. Potom će ovogodišnji domaćin upriličiti trpezu ljubavi ispred hrama.

Na saborima se nekada okupljao narod u velikom broju i u prazničnom raspoloženju družili i upoznavali, a momci i devojke igrali u kolu i najčešće svadbe ugovarali.

Draguljica 4 JosanickaBanjaTORaska07193

Takođe u Jošaničkoj Banji možete posetiti bazen Draguljica koji radi od 09 do 18 časova kao i renoviran Banjski park koji je u neposrednoj blizini

JosanickaBanja Luznjanin0621b Josanicka NaJosanici0621

a možete se osvežiti i ručati u nekom od u restorana koji se nalaze u Jošaničkoj Banji - Lužnjanin, Na Jošanici, Velež, Anterija, Oaza...


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE