Golija tonp rs

Okrugli stolovi se organizuju u okviru projekta „Golija - prelaz od planiranja ka razvoju“, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko Evropskog PROGRESa, i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, sa ciljem da se stvore uslovi za održivi razvoj Parka prirode „Golija“.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i razvojni program Evropski PROGRES će 26. i 27. oktobra 2017. godine u Kraljevu na tematskim okruglim stolovima, koji će se održati u prostorijama Narodnog muzeja Kraljevo, Trg Svetog Save 2, okupiti predstavnike ministarstava i lokalnih vlasti, institucija, privatnog i civilnog sektora, kao i pojedince da zajedno razmotre i definišu model upravljanja razvojem Parka prirode „Golija“ i Golijom kao turističkom destinacijom.

Projekat, pored definisanje modela opšteg upravljanja razvojem Parka prirode „Golija“ koji će biti izrađen u skladu sa nacionalnim okvirom i lokalnim kontekstom, podrazumeva i izradu nedostajuće planske dokumentacije za izgradnju ključnih infrastrukturnih koridora neophodnih za razvoj Golije.

Tokom dvodnevnih radionica, učesnici i učesnice će diskutovati o svim važnim segmentima razvoja Golije uključujući zaštitu životne sredine, očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, ekonomske i turističke aspekte, kao i razvoj infrastrukture, što će doprineti da se sagledaju različita gledišta i nađu kvalitetna rešenja uz učešće svih relevantnih zainteresovanih strana.

Okrugli sto će otvoriti državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Mirolsav Knežević, dok će u radu učestvovati predstavnici relevantnih ministarstava i pet lokalnih samouprava na čijoj teritoriji se Golija prostire - Kraljeva, Ivanjice, Novog Pazara, Raške i Sjenice.
foto:tonp.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE