Durmitor1 VDj

Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori uvek oduševljavaju svoje posetioce samom prirodom ali i iznenađuje mogućnošću skijanja na prirodnom snegu i tokom avgusta meseca.

Durmitor2 VDj

„Snijeg se na Durmitoru dugo zadržava, ponegdje i preko cijele godine. Najpoznatiji takav lokalitet je Debeli namet u Velikoj Kalici (dug 200-300 m) koji je ostatak nekadašnjeg mnogo većeg lednika. Ovde se može skijati u svako doba godine pa i sada u avgustu mesecu. Prema nekim informacijama ovo je jedan od najvećih lednik na Balkanu. Lednici su doprinijeli i formiranju brojnih durmitorskih jezera a najpoznatije je Crno jezero.

Durmitor2a VDj

Prolazak pored za sada jedinog lednika u ovom dijelu Evrope - Debelom nametu je u okviru hiking ture „Krug oko Međeda“ koja obilazi oko Velikog i Malog Međeda jednog od najpoznatijih vrhova u masivu Durmitora. Teško je nabrojati sve prirodne ljepote koje posjetioci mogu doživjeti i osjeti u NP Durmitor i zato pozivam sve na nezaboravni odmor u netaknutoj prirodi Durmitora uz uživanje u domaćim specijalitetima i tradicionalnoj gostoljubivosti.“

Durmitor4 VDj

Na Durmitoru je tokom letnje sezone u ponudi veliki izbor hiking tura, zatim jeep-safari "Durmitorski prsten", kanjoning kroz Nevidio kao i planinski biciklizam... nezaobilazan je rafting na Tari, kako poludnevni tako i celodnevni ili višednevni...

Durmitor3 VDj

 Ima puno toga što Durmitor pruža tokom boravka u prirodi i ako odlučite da krenete i posetite ovaj jedinstveni kraj u Crnoj Gori obavezno kontaktirajte vodiča Veru Đerković, koja organizuje i vodi hiking ture, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili tel: +382 69 823 900 (Viber/WhatsApp)
TKMiljković foto:V.Đerković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.