Manifestacija "Koznik - grad vitezova" će ove godine biti održana u subotu 6. avgusta, uoči slave grada, Svetog Pantelejmona (9. avgusta).

Zavičajni muzej Župe iz Aleksandrovca, Centar za kulturne delatnosti i bibliotekarstvo iz Brusa i turistička organizacija Aleksandrovca, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, SO Aleksandrovac i SO Brus po drugi put organizuje manifestaciju na srednjevekovnom gradu Kozniku, ove godine pod nazivom ’’Koznik – grad vitezova’’.

Posle prošlogodišnjeg izuzetnog uspeha ’’Srednjevekovne gozbe na Kozniku’’, ove godine ostajemo u srednjem veku, sa novom temom. Posetioci će biti u prilici da u srednjevekovnom ambijentu, sa bogatom scenografijom uživaju u srednjevekovnoj hrani, vinu, muzici i viteškim borbama.

Ove godine je posebna pažnja posvećena najmlađim posetiocima, koji će moći da učestvuju i uče od vitezova tajne tehnika srednjevekovne borbe.

U programu učestvuju vitezovi Svibora, glumci Momir Bradić i Vesna Pavlović u ulogama Kneza Lazara i Kneginje Milice,hor gimnazije ’’Sveti Trifun’’ iz Aleksandrovca, etno grupa Runo (Vrnjačka Banja), etno grupa Rasinke (Brus) i frulaši iz Brusa.

Program manifestacije "Koznik - grad vitezova" 2011:

06. Avgust

16:15  Nastup hora srednje škole "Sveti Trifun" - Aleksandrovac

16:30 KUD "Frula" - Brus

17:30 Pozorišna predstava "Jelena Balšić"

18:30 Nastup vitezova "Beli orlovi" - Beograd

19:30 Etno grupa "Zlatne ruke Brusa"

Specijalni gost: glumac Dragan Jovanović

07. Avgust

"Kozničko grne", takmičenje u spremanju lovačkog gulaša

08. - 09. Avgust

Likovno - pesnička kolonija "Kozniku u pohode",

bogat kulturno umetnički program


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE