Pod sloganom "Poveži se" na Beogradskom sajmu u Hali 1 održan 11. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza” i 4. Sajam lokalnih samouprava u cilju da se preko 100 opština i više od 300 preduzetnika povežu. Zato je moto sajma – Poveži se.

"Praksa je pokazala da su najuspešnije one lokalne samouprave koje imaju jaku privredu.

Koje imaju one preduzetnike koji su im i partneri ali koji su i njihovi motori pokretači.

Praksa je takođe pokazala da su najuspešnija ona preduzeća koja su u lokalnim samoupravama našle istinski servis i partnere u svom razvoju. Zbog toga je i ovaj sajam takav da imamo isprepletane lokalne samouprave sa jedne i privrednike sa druge strane" - rekla je Verica Kalanović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

 Gradovi i opštine su predstvile svoje investicione potencijale, programe zapošljavanja, kulture, turizma, omladine i sporta.

Veoma je značajno da grad ili opština budu prisutne na ovakvom sajmu jer su u prilici da odmere svoje potencijale i mogućnosti sa ostalim lokalnim samoupravama. To je prilika da se vide iskustva drugih lokalnih samouprava.

Ideja sajma je povezivanje gradova, opština i drugih samouprava sa privredom, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koji će u međusobnom kontaktu naći zajednički interes. Na taj način, povećaće se lokalni razvoj, obezbediti nova radna mesta i bolji život stanovnika lokalnih samouprava.

Nadamo se da je sektor u opštini Brus zadužen za privredu i razvoj iskoristio ovu šansu i predstavio potencijalnim investitorima na sajmu prednosti bruske opštine i bruskih preduzeća i preduzeća koja su u stečaju.

Ovo je bila prilika da se  na jednom mestu privrednici Brusa informišu o svemu što država nudi kao pomoć privredi.

Da podsetimo da na Drugom javnom konkursu za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije za nedovoljno razvijena područja Srbije u 2012. godini, od 46 takvih opština, na konkursu nije učestvovala jedino opština Brus.(klik)

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE