Fabrika, koja je trenutno u izgradnji, baviće se proizvodnjom peleta za grejanje na bazi visoko razvijene nemačke tehnologije, a projekt i ekološki program proizvodnje predstaviće se u subotu 11. maja 2013.u selu Lepenac kraj Brusa.

Ovo je prva od fabrika peleta koja će se otvoriti u bruskom kraju i koja će u prvoj fazi uposliti pedeset radnika zahvaljujući srpskim biznismenima iz Rusije - NAŠIM BRUSJANIMA Goranu Radmanovcu i Milomiru Zdravkoviću .

U pitanju je jedinstvena nemačka tehnologija za peletiranje drveta, prva u regionu ove vrste za korišćenje obnovljive energije.  

Događaju će prisustvovati direktorka Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu dr Slavka Drašković, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, privrednici iz Rusije, predstavnik nemačke firme „Šuster inžinjering“ Hajnc Brokman, predsednik opštine Brus, mnogobrojni gosti i prijatelji kao i građani sela Lepenac i opštine Brus.

Ovo je samo prvi od projekata pod pokroviteljstvom vladine Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu, koji podstiče ekonomsko povezivanje dijaspore kroz koncept zavičajnih udruženja.

U okviru ovog koncepta, posle nedavne službene posete dr Drašković Moskvi, intenzivirana je saradnja Kruševca i Moskve. Na proleće iduće godine se očekuje još jedna fabrika za proizvodnju peleti u našem kraju, a na jesen će delegacija od tridesetak privrednika iz Moskve posetiti Kruševac.

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE