Povod za razgovor sa direktorom TOOB, Zlatkom Milenkovićem je to što je na njegovu inicijativu aktivirana žičara Bela reka I i II, za vreme novogodišnjih praznika, u cilju izvlačenja gostiju iz Brzeća na vrh Kopaonika i uključivanje u ski staze TC Kopaonik.

Direktor TOOB Zlatko Milenković kaže:"U 2012. godini Turistička organizacija opštine Brus imala je puno aktivnosti. Zajedno sa mojim koleginicama Anom i Slavicom  pored redovnih aktivnosti kao što su promocije, organizacija manifestacija i nastupi na sajmovima naša posebna pažnja  je bila usmerena ka praćenju i realizaciji projekata razvoja turizma, koji su definisani, a pojedini i započeti.

Rad je usmeren na izradi kvalitetne planske i projektno-tehničke dokumentacije za turističke lokalitete koji će biti nosioci razvoja turizma opštine i koji su u planovima TOOB izdvojeni kao prioritetni.

Opština Brus svojim povoljnim položajem predstavlja destinaciju za investiranje a planska dokumentacija biće osnova za privlačenje investicija u turizam i razvoj naše opštine. Turistički resursi na teritoriji opštine Brus omogućuju razvoj različitih vidova turizma: kulturni, manifestacioni, sportsko-rekreativni, izletnički... U planu je izrada projektne dokumentacije kako bi promovisali i razvili lovni turizam (novo lovište) i ribolovno-nautički turizam (reke i na Jezeru). Zatim banjski turizam (banja u Brusu). U toku je i kategorizacija domaćeg i  seoskog smeštaja.

U 2012.godini TOOB je učestvovala na više turističkih sajmova: Beograd, Novi Sad, Vršac, Kragujevac, Poreč gde smo imali veoma zapažene nastupe. Od pre par meseci uglavnom nastupamo zajedno sa TO Aleksandrovac i TO Raška. Takođe inicijatori smo projekta brendiranja podkopaoničkih opština.

Na sajmu Turističkih publikacija u Kruševcu osvojili smo prvo mesto za web sajt.

Takođe čuvamo i negujemo narodno stvaralaštvo i tradiciju jer u saradnji sa udruženjem žena Brusa na raznim manifestacijama predstavljamo narodna jela i narodne rukotvorine našeg kraja.

Povodom praznika opštine Brus "Dani Preobraženja" glavna manifestacija koju organizujemo je "Zlatne ruke Brusa". Zatim smo učestvovali u organizovanju manifestacija "Dani borovnice" i "Dani vrganja" na Kopaoniku. U saradnji sa Kulturnim centrom smo organizovali "Kozniku u pohode" kao i dosta narodnih sabora u opštini Brus tokom letnjih meseci.

Koristim priliku da svim građanima čestitam Novu godinu i Božićne praznike."

Evo linkova ka tekstovima kojima smo propratili deo aktivnosti TOOB i uspeli da ih zabeležimo.

Nadamo se da će ubuduće sajt www.brusonline.com imati podršku lokalne samouprave i organizacija kako bi mogli što efikasnije i efektnije da izveštavamo.

"Dani borovnice" 2012 Kopaonik - petak 27.07.2012.

"Dani borovnice" 2012 Kopaonik - takmičarski deo

"Dani borovnice" 2012 Kopaonik - subota 28.07.2012.

Brus - Boturići"Rasinski kotlić 2012"

"Bruski kotlić 2012" - foto

Brus - "Zlatne ruke 2012" - foto

"Dani vrganja" 2012. Kopaonik - foto

Brus na sajmu "Berza turističke prizme" u Poreču

N.Miljković

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE