Nakon potpisivanja Memoranduma o izgradnji gondole, koja će povezati Brzeće i ski centar Kopaonik, rukovodstvo opštine Brus već planira realizaciju mnogobrojnih projekata, kako bi iduće godine spremno dočekali veći broj turista.

- Već na proleće ćemo početi da radimo na poboljšanju vodosnabdevanja Brusa i Brzeća, a u planu je i izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda – rekao je Tanjugu predsednik skupštine opštine Brus Zoran Gavrilović.

On je, govoreći o značaju gondole, na koju žitelji Brusa čekaju više od 10 godina, kazao da će se njenom izgradnjom popuniti svi smeštajni kapaciteti u Brzeću i dodao da se očekuje i izgradnja mini hotela, restorana, a samim tim i upošljavanje ljudi u uslužnoj delatnosti.

- Imamo desetak hotela u Brzeću u završnoj fazi izgradnje i oni će uskoro biti u funkciji – najavio je Gavrilović i dodao da će se, zbog eventualne veće potražnje za poljoprivrednim proizvodima, proizvođači udružiti kako bi imali sertifikovane proizvode, koji će turistima garantovati kvalitet.

Osim predstavnika vlasti u bruskoj opštini, za gondolu se pripremaju i hotelijeri u Brzeću.

Ipak, najava nove investicije donela je i prve izazove sa kojima se u ovom trenutku suočavaju predstavnici opštine i JP „Skijališta Srbije“.

Prema rečima predsednika skupštine opštine, nedavno je u gradskoj kući održan sastanak sa predstavnicima „Srbijavode“, „Skijališta Srbije“ i Instituta „Jaroslav Černi“ o izgradnji akumulacije od 200.000 metara kubnih radi osnežavanja obližnjih ski staza i boljeg vodosnabdevanja turističkih kompleksa na Kopaoniku.

Tada je, kako je kazao Gavrilović, rukovodstvo opštine zauzelo stav da neće dozvoliti izgradnju akumulacije u neposrednoj blizini svetilišta Metođe jer se to mesto nalazi u prvoj zoni zaštite Nacionalnog parka „Kopaonik“, odnosno pod zaštitom je države.

Naveo je da su Skijalištima ponuđena alternativna rešenja i da ne očekuje probleme u tom smislu.

izvor:tanjug.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE