Posle više pokušaja napokon je prodato preduzeće "PPT FUD" Brus čija je pretežna delatnost bila - Proizvodnja ostalih delova i dodatne opreme za motorna vozila.

Svi stanovnici Brusa znaju koliku je ulogu u izgradnji Brusa i samom boljem životu u Brusu doprinela fabrika koju svi popularno zovemo FUD. Zadnjih godina je stajala, nije radila i polako je propadala. Privatizacija i prodaja ove fabrike je više puta bila neuspešna.

Prvi tender  je raspisan 13. marta 2007 - neuspela prodaja. Fabrika je zatim i dalje radila sve slabijim kapacitetom. U julu i septembru 2012. raspisivan je konkurs za prodaju Javnim nadmetanjem ali takođe bezuspešno.
Sledeći pokušaj prodaje je bio raspisan juna meseca 2013 -  Prikupljanjem pismenih ponuda – prodaja nije uspela jer nije bilo zainteresovanih.
 I na konkursu za prodaju raspisanom 15.10.2013 javio se Konzorcijum fizičkih lica koji je i kupio fabriku “PPT FUD” Brus.
Fabriku su kupili naši ljudi iz Brusa, uspešni privrednici, braća Savić – Rade i Dragan. Oni već imaju planove oko pokretanja proizvodnje i samo im je žao što procedura oko kupovine nije završena ranije, dok su bili povoljni vremenski uslovi, kako bi izvršili popravke i zaštitu krova fabrike…

Evo šta nam je rekao, u ime Konzorcijuma, Dragan Savić, kupac i uspešni privrednik:

N.Miljković

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE