Lavirint VB
U Vrnjačkoj Banji, u centralnom parku preko puta Japanskog vrta, sađenjem 440 sadnica čempresa formiran je lavirint-park. Lavirint-park je na kružnom prostoru 32 metara dužine i 23 metara širine. Dužina lavirinta odnosno hodnika je 1,1 kilometar, dok će visina zidova od žive ograde biti oko 2 metra. Lavirint ima i nekoliko ćorsokaka.

„Uzbudljiva šetnja vrnjačkim lavirintom će svakako postati zaštitni znak Vrnjačke Banje i njenog centralnog parka. Očekujem da se mnoga deca „izgube“ u ovom prostoru, iako znam da će poneko „varati“ i zatražiti pomoć uređaja za navođenje“, izjavio je Milovan Dumanović iz opštinskog veća koji je je pokrenuo celu ovu priču i dodao da se ipak nada da će mnogi ovu avanturu „okusiti“ onako na običan i fer način.

“Kada sve ovo dobije svoju pravu formu za nekih 12 meseci koliko je potrebno da se čempresi razviju (30 cm godišnje), ovo će postati prava atrakcija i mesto gde će se okupljati veliki broj turista. Drago mi je što uz renoviran centralni park Banja dobija još jedno mesto sa koga će mnogo slika kružiti društvenim mrežama i koje će značajno uticati u kreiranju imidža Vrnjačke Banje kao vodeće turističke destinacije u Srbiji “, kaže direktor Turističke organizacije Ivan Trifunović.

izvor:srbija.travel


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE