Tehnoligija TMatic0522

Beograd 24.05.2022.Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, svečano je otvorila 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, u Beogradu, koji će trajati do 27. maja, pod sloganom „Inovacije pred vašim očima“.

„Tehnologija i inovacije predstavljaju poluge za prevazilaženje svake krize i napredak celokupnog čovečanstva. U vremenu kada se suočavamo sa globalnim krizama, nova tehnološka rešenja potrebnija su nam nego ikad“, poručila je ovom prilikom ministarka Matić.

Ona je naglasila da je digitalizacija jedan od osnovnih prioriteta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i da shodno tome sprovodi projekat izgradnje širokopojasne mreže u ruralnim područjima koji će omogućiti uvođenje savremenih digitalnih servisa, kao i projekat „Povezane škole“ za potpunu digitalizaciju obrazovnog sistema zarad podizanja digitalne pismenosti i postizanja konkurentnosti mladih generacija u digitalnom dobu.

Ministarka je podsetila i da je prošle godine usvojena Strategija razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti u cilju unapređenja digitalnih znanja i veština građana, digitalizacije usluga i poslovanja u javnom i privatnom sektoru, i unapređenja informacione bezbednosti.

Tokom četiri sajamska dana, u pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, učestvuje više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih i projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, i pojedinaca koji će predstaviti svoje tehnološke inovacije, iz tridesetak zemalja sveta.
izvor I foto:mtt.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE