NP ustanovazasport0522

Novi Pazar 17.08.2022. Posle premijere 2019. i dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, Novi Pazar će 30. oktobra biti domaćin drugog polumaratona.

“Ovo je bitan događaj za nas u opštem smislu. Želimo da uz podršku grada damo pun doprinos, kako tehnički tako i finansijski, zajedno sa ostalim sportskim institucijama i našim atletskim klubom. Veliku podršku daju nam i rekreativci. Grad Novi Pazar ima za cilj da ova manifestacija bude redovna u našem kalendaru”, rekao je direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović istakao je:

"Polumaraton je pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, a naš Sportski savez će da pomogne logistikom i finansijski. Tu su i ostale instuticije i naši rekreativci, koji će doprineti iskustvom. Nadamo se da će sve da bude u najboljem redu i da ćemo na kraju svi da budemo zadovoljni”.

Trasa za glavnu trku biće ista kao i 2019, a prema najavama organizatora ovogodišnju listu učesnika trebalo bi da predvode pobednica prvog Pazarskog polumaratona Teodora Simović i najbolji atletičar Srbije na srednjim i dugim prugama Elzan Bibić.

“Naš je cilj da napravimo najkvalitetniji polumaraton u okruženju. Na dobrom smo putu da iz godine u godinu budemo bolji. Na cilj prvog polumaratona stigao je 171 učesnik, uz 205 onih koji su istrčali trku zadovoljstva”, kazao je trener Atletskog kluba Novi Pazar Ermin Ziljkić.

Novopazarski rekreativci, polumaratonci i maratonci, poput “ajronmena” Edina Mahmutovića i Ersana Ibrahimovića, itekako su zaslužni što je Novi Pazar u svoj bogat sportski kalendar uvrstio i polumaraton.

“Staza je odlična. Trasa vodi pored mnogo kulturno-istorijskih spomenika i velikim delom ide pored reke Raške, uz nekoliko prelazaka mostova. Želeo bih da svi koji mogu, tog dana izađu, prošetaju, prohodaju i protrče”, rekao je Mahmutović.

Prijave bi trebalo da budu otvorene početkom septembra, a i ovog puta, osim glavne trke na 21,1 kilometar, planirana ja trka zadovoljstva na pet kilometara.
izvor i foto:Ustanova za sport Novi Pazar


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE