EkoMlek0519

Tradicionalna poljoprivredna manifestacija „EKO MLEK 2019“ održana je 11. maja u selu Kaonik kod Kruševca u organizciji firme „EKO MLEK“ d.o.o. iz Kaonika, koja je lider u otkupu i preradi mleka u ovom području, uz podršku Gradske uprave grada Kruševca.

Uz prigodnu izložbu proizvođača poljoprivredne mehanizacije, opreme, zaštite bilja, ishrane domaćih i drugih poslovnih partnera poslovnog sistena „EKO MLEK" d.o.o. Kaonik, posetioci i gosti su bili u prilici da prisustvuju i kulturno- umetničkom programu KUD iz Kaonika i gostujućeg KUD iz Rumunije.

Osim poslovnih partnera, manifestaciji je prisustvovalo i preko 200 od oko 800 kooperanata koji svakodnevno ovom poslovnom sistemu predaju pojedinačno preko 100 l najkvalitetnijeg mleka i time doprinose ukupnom dnevnom otkupu od oko 100 tona mleka koje se odmah prerađuje u najkvalitetnije vrste sireva i kačkavalja.

Uz prigodne vredne nagrade proizvođačima ( muzilice, prskalice...) kao podstrek da opstanu i budu što bolji u mlečnom govedarstvu u narednom periodu , poslovni sistem “EKO MLEK“ d.o.o. je dao dobar primer poslovnog koncepta „OD NJIVE DO TRPEZE“ uz koporativnu odgovornost prema razvoju i ekonomskom osnaživanju sela u Srbiji sa preko 800 kooperanata i 160 zapošljenih.

Ovogodišnju  manifestaciju u dolini Ribarske reke, koja je središte mlečnog govedarstva u Srbiji, posetilo je preko 2.500 posetilaca a nadležna Ministarstva već prepoznaju značaj ovakvih manifestacija za razvoj Srbije a pre svega ruralnih područja i značaj snažnijeg podržvavanja domaćih proizvođača i prerađivača mleka.
S.MiljkovićDodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE