BG sajamhortikulture2020

Cveće je od davnina simbol pažnje i način da se iskažu osećanja. Jezik cveća nastao je u viktorijansko doba i od tada ljudi cvećem šalju poruke. Cvećem se mnogo toga može reći. Iz bogate simbolike, ovog juna nedvosmisleno biramo znak novog početka, novu energiju, eleganciju i lepotu u kojoj vas pozivamo da zajedno uživamo na 25. Međunarodnom sajmu hortikulture BeoPlantFair od srede 17. do subote 20. juna 2020. godine na Beogradskom sajmu.

Najmirisnija manifestacija Beogradskog sajma odvijaće se pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 3 i na otvorenom prostoru. Tradicionalno, Sajam hortikulture obogatiće još tri tematske izložbe – 23. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 8. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 4. Izložba organske proizvodnje Organic Fest. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

Povratak u normalne životne i društvene tokove, prilika je da se još jače i čvršće povežemo sa prirodom, njenim blagodetima i plodovima, a sve nedaće savremenog doba samo potvrđuju da je važno upoznati prirodu, očuvati je i živeti u skladu sa njom. Na sajmu učestvuje preko 80 izlagača, najviše domaćih, ali će preko svojih distributera i predstavnika biti zastupljene firme iz Nemačke, Italije, Slovenije i Švedske.

BG sajamhortikulture19

BeoPlantFair već godinama je zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara i mesto je inspiracije i ideja za uređenje zelenih površina, dekoraciju raznovrsnim cvetnim aranžmanima, uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova. Ove godine zapaženo je povećano interesovanje izlagača iz oblasti cvećarstva i uređenja zelenih površina. Na sajmu će moći da se izabere iz bogatog izbora sadnica cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka, i kupi odabrano direktno od proizvođača.

BeoPlantFair je tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji. Učesnici su: pojedinci, udruženja, zemljoradničke zadruge, privredne organizacije, distributeri, proizvođači-uzgajivači, trgovci, pejzažne arhitekte, akademske i naučne institucije, komunalna preduzeća, zajedno sa značajnim brojem poslovnih posetilaca, najšire publike i ljubitelja prirode.

Manifestacija predstavlja sve oblasti hortikulture - uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu...

Program sajma raspoređen u četiri celine:

Flora uključuje sadne i semenske materijale, dekorativne biljke, proizvodnju i preradu voća i povrća, unutrašnju dekoraciju, sisteme zalivanja, staklene bašte, mašine za hortikulturu, sredstva za prihranjivanje i zaštitu biljaka, te biljnu farmaciju i kozmetiku.

Zeleni dizajn se bavi uređenjem enterijera i eksterijera, održavanjem bašta, parkova i šuma, dendro materijalom, uz prezentaciju stručne literature i publikacija.

Darovi prirode i Organic Fest posvećeni su pečurkama i šumskim plodovima, medu i proizvodima od meda, lekovitim čajevima, melemima i balzamima, proizvodnji lekovitog i aromatičnog bilja, organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte. Pred posetiocima je prilika da vide, probaju i kupe lekovite čajeve i meleme, med i preparate od meda, proizvode lekovitog i aromatičnog bilja, gljive i šumske plodove, fitokozmetiku, fitofarmaciju, stručnu literaturu…

MotoPlantExpo tradicionalno okuplja izlagače, proizvođače i distributere parkovskih i baštenskih mašina i opreme, male poljoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarstvo, zalivnih sistema i plastenika, parkovskog mobilijara, dečjih igrališta, fitnes i sportskih terena, alate i opremu za baštovanstvo, razne vrste materijala za uređenje bašta i vrtova...

Stručni prateći program i trendovi u oblasti hortikulture

U okviru stručnog pratećeg programa u petak 19. juna 2020. godine biće obeležen Dan pejzažne arhitekture.

Druženje, zabavni i interaktivni sadržaji za posetioce Sajamski program, pored izložbeno prodajnog dela i edukativnog dela, za sve ljubitelje hortikulture, uključuje i zabavne sadržaje, kreativne radionice, takmičenja i nagrade za učesnike i posetioce.

Posetiocima sajma raznolikih poslovnih profila i ličnih afiniteta pruža se jedinstvena prilika da se upoznaju sa novim trendovima i brendovima u hortikulturi, pejzažnoj arhitekturi i prostornom planiranju, proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, novim tehnologijama u gajenju bilja, da saznaju više o značaju i lekovitim dejstvima preparata od meda i još mnogo toga.

Dođite da se družimo u najlepšoj beogradskoj bašti i da pokažemo da će lepota spasiti svet!

Svečano otvaranje manifestacija BeoPlantFair, "MotoPlantExpo", "Organic Fest" i tematske izložbe lekovitog bilja i preparata od meda je u sredu 17. juna u 11 časova u hali 3 Beogradskog sajma.

Manifestaciju će otvoriti Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Na otvaranju će se obratiti i Dejan Dragićević, voditelj tematskih serijala „ Prva bašta Srbije“ RTS i „Cvetni kutak“ Agro TV. Kao osoba sa bogatim iskustvom u baštovanstvu, koja u svojim emisijama pruža obilje praktičnih saveta, Dejan će i na Sajmu hortikulture pokušati da svoja saznanja iz ove oblasti prenese posetiocima, kako bi od zelenih površina napravili oazu za uživanje.

Radno vreme sajma: SREDA SUBOTA, 17 - 20. jun, 10:00 do 18:00 časova

Ulaz i parking su besplatni za posetioce.

Mere i preporuke zaštite i prevencije:
Beogradski sajam će poštovati i obezbediti sve propisane mere i preporuke zaštite i prevencije, a u skladu sa važećim pravilima zaštite od virusa covid-19. Biće vidno istaknute informacije za posetioce o merama koje su u tom smislu preduzete. Od posetilaca se očekuje da se mera pridržavaju.

Dobro došli na BeoPlantFair 2020! Čekamo Vas u “Bašti u srcu grada”!


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE