Vesa070216 01Poljoprivrednici se uveliko pripremaju za novu sezonu, a na ruku im ide i lepo vreme kako bi mogli što više poslova da urade.
Na "Gazdinstvu Ilić" koje se nalazi u opštini Brus, u selu Grad, proteklog vikenda je završena rezidba šljiva a prethodno su orezani zasadi malina i kupina.

Vesa070216 02 "Gazdinstvo Ilić" trenutno obrađuje i proizvodi voće na površini od blizu 5 hektara. Pod malinom je 2 hektara, kupinom oko 1 hektar i ostalu površinu uglavnom zauzimaju zasadi pod šljivom.
Vesa070216 03 Proteklog vikenda Veselin Ilić je završio rezidbu zasada šljive, sorte stenlej, na površini od 1,5 ha. Pre toga je zasad šljiva djubren, pa zaorano, i  odrađena je hemijska zaštita. Inače 90% površina svih zasada pod voćem je pokriveno je sistemom kap po kap.  PSSks101215 1Da "Gazdinstvo Ilić" u poljoprivrednoj proizvodnji ne prepušta ništa slučaju, i da primenjuju savremenu agrotehniku u gajenju i proizvodnji voća, dokaz je i to što su u stalnom kontaktu sa stručnjacima iz "Poljoprivredne savetodavne službe Kruševac" koji ih redovno posećuju. 


Nadamo se da će ove godine opština Brus pokrenuti neki fond kako bi pomogla i subvencionisala ovakva poljoprivredna gazdinstva koja znaju, umeju, mogu i hoće da rade, proizvode i napreduju.

N. Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE