Krusevac BrusONLINE

Kruševac,26.10.2020. Grad Kruševac je sredinom oktobra meseca 2020. godine raspisao konkurs za izbor korisnika sredstava za subvencionisanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za subvencionisanje kupljene poljoprivredne opreme i mehanizacije u ukupnom iznosu od 4.741.000,00 dinara.

Iznos subvencija za kupljenu poljoprivrednu opremu i mehanizaciju je 40 % od ukupnog iznosa investicije, bez PDV-a, a maksimalno 100.000,00 dinara. Dodatnih 10% odobrava se kada su nosioci gazdinstva mladi-mlađi od 40 godina u trenutku podnošenja prijave i dodatnih 10% odobrava se kada su nosioci gazdinstva žene, tako da je moguć intezitet podsticaja od najviše 60%.

Pravo na korišćenje sredstava za subvencionisanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava-subvencionisanje kupljene poljoprivredne opreme i mehanizacije imaju fizička lica-nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravna lica i preduzetnici upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa aktivnim statusom i sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji grada Kruševca, a koja nisu podnela zahtev za isto ulaganje u drugim javnim fondovima i kod Grada Kruševca za istu namenu koja je predmet prijave.

Konkurs će biti otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15. novembra 2020. godine.

Nastavak teksta i detalji konkursa OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE