Sudimlja IsailovicA

Beograd,25.02.2021. Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je da će resorno ministarstvo 20. marta raspisati konkurs za finansiranje zadruga, koji će trajati 45 dana i čiji je fond 500 miliona dinara.

Krkobabić je, gostujući na Televiziji Pink, objasnio da će pravo učešća imati stare zadruge, formirane do 2017. godine, kao i nove, koje mogu da budu registrovane do dana raspisivanja konkursa, pri čemu stare mogu dobiti do 15 miliona, a nove zadruge do 7,5 miliona dinara.

Ministar je naveo da se sredstva mogu dobiti za zasade voća, povrća, pčelarsku proizvodnju, umatičena stada stoke, poljoprivrednu mehanizaciju, kao i za opremu.

Za formiranje zadruge zakonski minimum je udruživanje pet domaćinstava, napomenuo je on, dodavši da je bolje da ih bude što više jer će tako država lakše da ih primeti.

Imaćemo jedan novitet. Želimo da pospešimo zadruge koje mogu da se bave seoskim turizmom, ali hoćemo i neku vrstu socijalne zadruge. To znači da ćemo posebno da pomognemo ženske zadruge, kojih ima u Srbiji i uspešnije su od ovih drugih, rekao je Krkobabić.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE