BS krompir092016 1

Beograd 11.06.2021. U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 10. juna održan je sastanak radne grupe koja je oformljena u cilju izrade Nacionalnog programa ruralnog razvoja čime je i započet proces izrade Nacionalnog programa ruralnog razvoja za period 2021.-2024. godine.

Program propisuje srednjoročne pravce razvoja ruralnih područja i izrađuje se za period 2021.-2024. Krajnji cilj je da se pripremi planski dokument kojim će se utvrditi mere podrške ruralnom razvoju i druge aktivnosti, kao i očekivani rezultati, vrste namene i obim pojedinih mera podsticaja, radi unapređenja konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje.

Radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, udruženja poljoprivrednih proizvođača i naučnih institucija u narednom periodu pripremiće predlog Nacionalnog progrma ruralnog razvoja koji će biti prezentovan javnosti.

Program se izrađuje na način da bude potpuno usaglašen sa važećom Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Srbije za period 2014.-2024. i sa strateškim okvirom Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije.
izvor:minpolj.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE