BS krompir092016 1

Beograd 25.11.2021. Obrazlažući izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je juče da je jedan od ciljeva uvođenje takozvanog E-agrara, i najavio da se do kraja decembra očekuje potpisivanje za program IPARD 3 (bespovratna sredstva za poljoprivredu) u iznosu od 280 miliona evra.

Prema njegovim rečima, E-agrar nam omogućuje, pošto se nalazimo u 21. veku i ušli smo u proces digitalizacije, da možemo da uvedemo elektronski sistem za prijavu najvećeg dela subvencija, što će olašati rad upravama za agrarna plaćanja i za trezor.

Korisnici će, kako je dodao, moći da se u svakom trenutku informišu o stanju svog zahteva jer će svako imati svoj identifikacioni broj i svoj predmet i moći će da vidi u kakvom se stanju nalazi i kada će on biti na naplati.

On je naveo da izmene zakona donose i novine kada je reč o sprovođenju IPARD programa, i to ne samo IPARD 2 nego IPARD 3 koji ugovaramo i biće do kraja decembra potpisan.

Novih 280 miliona evra će ući u Srbiju za poljoprivrednike - za nabavku osnovnih sredstava, traktora, mašina, objakata i ruralnog turizma, sada i ruralne infrastukture. To ćemo imati prvi put u IPARD 3, rekao je Nedimović.

Sada će biti omogućeno da se onom licu kome se odobre IPARD sredstva uplati prvo avans od 50 odsto, a na kraju realizacije investicije još 50 odsto, objasnio je ministar Nedimović.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE