Kajsije

Beograd 11.03.2022. Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je juče, povodom uvođenja novog modela fiskalizacije čija je primena obavezna od 1. maja, da su od te obaveze oslobođeni poljoprivredni proizvođači koji svoje proizvode prodaju na pijačnim tezgama, ukoliko nisu registrovani kao preduzetnici kod Agencije za privredne registre.

Za razliku od navedene kategorije poljoprivrednih proizvođača, obavezu fiskalizacije imaju lica (obveznici fiskalizacije) koja se bave preprodajom robe na pijačnim tezgama, a sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i onemogućavanja nelojalne konkurencije koja zbog takvog načina poslovanja postoji na tržištu.

Predstavnici Ministarstva finansija mesecima unazad su kontinuirano u kontaktu sa predstavnicima lica koja obavljaju delatnost na pijacima, pri čemu je deo ovih lica koja se bave preprodajom robe već prijavio poslovni prostor koji se nalazi na pijaci i po tom osnovu ostvario pravo na subvenciju za kupovinu novih fiskalnih uređaja.

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je najkasnije 30. april i neće biti odlaganja tog roka. Do sada je približno 130.000 obveznika fiskalizacije prijavilo svoje poslovne prostore za prelazak na novi model.

Novom uredbom, koju je juče donela Vlada, otvoren je novi rok za prijavu za subvencije, od 15. marta do 5. aprila.

Ministarstvo još jednom poziva sve obveznike fiskalizacije da se prijave za subvencije i da što pre pređu na novi model, te da ne čekaju poslednji rok, koji ističe 30. aprila.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE