Brus 6918

Beograd 18.11.2022. Republički hidro-meteorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na obilne padavine u periodu od 18. do 21. novembra 2022. godine.

Do ponedeljka (21.11.) na području Srbije obilnije padavine. Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Očekuje se da ukupna količina kiše za 4 dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

Do ponedeljka (21. novembra) na području Beograda očekuju se obilnije padavine sa količinom od 50 do 60 mm za 4 dana.

Što se tiče prognoze vremena u narednom periodu, u drugoj polovini novembra česta naoblačenja s kišom. Više padavina (od 20 do 30 mm za 24 h) u petak i subotu (18 - 19.11.) očekuje se u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak (20 - 21.11.) zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje manjeg snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama, a u ponedeljak tokom dana sneg je moguć i u regionu Homoljskih planina. Maksimalne temperature u većini mesta od 6 do 11 °C, a na jugu i istoku Srbije i do 15 °C.

U utorak i sredu (22 - 23.11.) duvaće košava, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar. Česta naoblačenja s kišom, na planinama i sa snegom očekuju se i u nastavku perioda.. navodi se u prognozi Republički hidro-meteorološki zavoda Srbije.

izvor:hidmet.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE