NS sajam0523a

Devedeseti međunarodni poljoprivredni sajam biće priređen na Novosadskom sajmu u svom standardnom prolećnom terminu od 20. do 26. maja, sa svim dobro poznatim segmentima na otvorenom i zatvorenom delu Sajmišta.

U Auli, halama Master, jedan, dva i Hali 23 biće predstavljeni proizvođači, uvoznici, zastupnici hrane, pića, semenske robe, agrohemije, procesne opreme za mesnu, mlečnu i drugu prehrambenu industriju, opreme za farme, stočna hrana, suplementi za stočnu hranu, genetički resursi životinjskih vrsta, nekonvencionalna stočarska proizvodnja, naftna i gasna industrija, rezervni delovi za poljoprivredu, izlagači informacionih sistema, laboratorijske opreme i mernih instumenata, osiguravajuća društva i banke, protivgradna oprema, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, odnosno gotovo svi segmenti iz oblasti moderne poljoprivrede.

Na otvorenom prostoru posetioci će moći da vide vodeće svetske i domaće proizvođače poljoprivredne mehanizacije iz oblasti ratarstva, vinogradarstva, voćarstva, šumarstava, priključnih mašina, zatim navodnjavanja, teretna i druga vozila, prikolice, a predstaviće se fime koje imaju gume, motorna ulja, rezervne delove, navigacije i dronove, opremu i alate za bašte, solarne panele, opremu za farme, vage, stočnu hranu...

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljprivrede, vodoprivrede i šumarstva i ove godine biće organizovana Nacionalna izložba stoke, a posetioci će moći da vide najbolje primerke goveda, konja, ovaca, koza i živine. Dan stočara biče obeležen u četvrtak, 25. maja, na Manježu Novosadskog sajma dodeljivanjem nagrada i priznanja odgajivačima, uz defile najboljih grla.

Prateći program na Manježu održaće se po sledećem rasporedu:
- Subota, 20. maj - javno ocenjivanje konja
- Nedelja, 21. maj - Takmičenje u preponskom jahanju i javno ocenjivanje goveda
- Ponedeljak, 22. maj - javno ocenjivanje konja
- 20, 21. i 22. maja u Ocenjivačkom ringu kod ovčarnika 34, biće održano i javno vrednovanje ovaca
- Utorak, 23. maj - javno ocenjivanje konja
- Sreda, 24. maj - Takmičenje zaprega - Fijakerijada  u 12 časova
- Četvrtak, 25. maj - Dan stočara sa svečanim uručenjem priznanja i defileom nagrađenih grla

Urbani salaš na Poljoprivrednom sajmu
Na otvorenom prostoru kod Hale 22 biće smešten Urbani salaš gde će se moći videti ali i saznati.... Kako se u urbanoj sredini baviti baštovanstvom? Kako na malo prostora uzajati lekovito i začinsko bilje, povrće, cveće? Kako oplemeniti svoju okolinu i doprineti većem kvalitetu životne sredine?
Posetioci Sajma će imati i pomoć stručnjaka iz ove oblasti koji će im pružiti sve dodatane informacije, a prisutni će moći da učestvuju u radionicama koje će se održavati tokom Sajma.

Cena ulaznica:
- Cena pojedinačne ulaznice je 700 dinara, dok ulaznice za grupnu posetu (najmanje 15 osoba) staju 500 dinara.
- Za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i za penzionere, dnevna karta košta 350 dinara.
(Za kolektivne posete neophodno je dostaviti najavu sa brojem posetilaca - na memorandumu udruženja, zadruge, škole ili fakulteta, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.)
- Porodični dan je sreda, 24. maj i tog dana cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 700 dinara.

Tradicionalno, za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizuje se Poklon-igra, a ove godine darodavci su pripremili pet vrednih poklona.

Nagradna igra za poosetioce sajma
Tradicionalno, za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizuje se Poklon-igra, a ove godine darodavci su pripremili pet poklona.

  • AGROPANONKA MTZ FINKE DOO AGROPANONKA će pokloniti traktor Belarus model 820 i HMS rasipač mineralnog đubriva model A1000.
  • Kompanija KITE d.o.o d poklanja traktor JOHN DEERE 5045D.
  • MBV daruje četvororednu pneumatsku sejalicu OZDUMAN i prskalicu BADILLI zapremine 600 litara.

Za učestvovanje u Poklon-igri potrebno je na poleđini kupljene ulaznice čitko ispisati tražene podatke, a potom je ubaciti u kutiju koja će biti postavljena preko puta Sajamske fontane.

Kuponi sa imenima srećnih dobitnika biće izvučeni u četvrtak, 25. maja, u 17 časova, dok je uručenje poklona predviđeno za petak, 26. maj, u 12 časova.

Radno vreme 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma od 20. do 25. maja, za posetioce je od 9 do 19 časova. U petak, 26. maja, radno vreme je od 9 do 16 časova.

Dok planirate posetu 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu video prilog emisije "Svi na Sajam" i saznajte šta vas očekuje na najvećoj agrarnoj priredbi u regionu:


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE