Gazdinstva VB0723

Proteklog vikenda u Vrnjačkoj Banji održana je takmičarska izložba proizvoda od maline "Crveno zlato Srbije" na kojoj su učestvovala i dva poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Brus - PG PETROVIĆ Igroš i PG ILIĆ Grad.

Proizvodi su ocenjivanii prema kvalitetu, inovativnosti i pakovanju, a ova dva gazdinstva su osvojila više nagrada u pojedinim takmičarskim kategorijama.

Petrovic VB0723

Gazdinstvo Petrović iz Igroša osvojilo je zlatnu medalju za sirup od maline i bronzanu medalju za dizajn ambalaže sirupa od maline. 

IlicV VB0723

Gazdinstvo Ilić iz Grada, podno Koznika, osvojilo je zlatnu medalju za inovativni proizvod - džem od maline, urme i čie kao i zlatnu medalju za dizajn ambalaže soka od maline.

Cilj održane takmičarske izložbe "Crveno zlato Srbije" bila je promocija i izgradnja srpskog brenda tradicionalnih i inovativnih proizvoda od maline sa dodatom vrednošću i prepoznatljivosti domaćih proizvođača i proizvoda.

Takmičarsku izložbu "Crveno zlato Srbije" organizovao je Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, Tehnološkim fakultetom u Leskovcu Univerziteta u Nišu, Institutom za voćarstvo u Čačku, Naučnim institutom za prehrambene tehnologije (FINS) i Fakultetom za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u cilju promocije i izgradnje srpskog brenda tradicionalnih i inovativnih proizvoda od maline sa dodatom vrednošću i prepoznatljivosti domaćih proizvođača i proizvoda.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE