Rural turizam

Počinje kontrola poljoprivrednih gazdinstava, koja su se prijavila za subvencije kroz eAgrar 2023. godine najavila je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković.

Tanasković je u izjavi za agenciju Tanjug objasnila da počinju teritorijalne kontrole kako bi se videlo šta su ljudi prijavili kroz eAgrar, a šta je snimak pokazao, dodavši da su podaci koji su do sada stigli pokazali da je bilo mnogo više zloupotreba nego što se očekivalo.

Ona je ukazala na to da nisu retki slučajevi da je prijavljena parcela na kojoj se obrađuje neka kultura, na primer pšenica ili kukuruz, a da je na snimku na toj parceli šuma ili objekat koji je nelegalno izgrađen, jer je to poljoprivredno zemljište.

Prema njenim rečima, država je sada po prvi put u mogućnosti da proveri podatke koje je pojedinac dao kada se registrovao u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG).

Ministarka je naglasila da se za poljoprivredu izdvaja veliki iznos sredstava u budžetu i da zato mora do postoji kontrola, kako bi se taj novac koristio adekvatno.

Tanasković je rekla i da će svako ko je podneo lažnu prijavu biti zakonski procesuiran jer je svaki upis u eAgrar bio pod materijalnom i krivičnom odgovornošću nosioca gazdinstva.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE