Oblaci padavine0622a

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar 23. i 24. septembra 2023. godine.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će danas posle podne i uveče zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, a krajem dana, tokom noći (23./24. septembar) i sutra, 24. septembra, proširiće se na celu zemlju uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj i Sremu se očekuju već danas posle podne i uveče, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA VELIKU KOLIČINU PADAVINA za 24. septembar 2023.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će večeras i tokom noći ka nedelji (23./24. septembar) zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju pa se u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 mm za 24 h, lokalno i više.

Upozorenje je za period do 11:35 časova 25. septembra 2023. godine
izvor:hidmet.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE