Kursumlija panorama

Nedavno je u Kuršumliji potpisano 30 ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije ove opštine u okviru programa podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja

Ugovore sa poljorivrednicima su u ime Opštine Kuršumlija potpisali su predstavnici Kancelarije za poljoprivredu i predsednik Opštine Vojimir Čarapić koji je tim povodom istakao da Opština Kuršumlija aktivno sprovodi program podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, svake, počev od 2013. godine, što znači da je ovo deseta godina za redom. Budžet za 2023. godinu iznosi 18 miliona dinara, a 320 poljoprivrednika je konkurisalo za neku od mera podsticaja.

„Iz godine u godinu budžet namenjen za poljoprivredu se povećava, kao i broj korisnika. Svake godine oko 350 poljoprivrednih gazdinstava dobije sredstva za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da konkurišu za veliki asortiman poljoprivrednih mašina i opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla i podizanje višegodišnjeg zasada, opreme za pčelarstvo i mašina, kao i oprema za preradu na gazdinstvu“, rekao je Čarapić.

Svi poljoprivredni proizvođači koji su konkurisali za bilo koji vid podsticaja, a ispunjavaju uslove konkursa, dobiće podsticajna sredstva, što je bila praksa i ranijih godina, gde su svi zahtevi poljoprivrednika bili ispunjeni.

Predsednik Čarapić, ovom prilikom je pozvao sve poljoprivredne proizvođače naše opštine da aktivno učestvuju u konkursima i javnim pozivima, koje sprovode Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Kuršumlija, kako bi ostvarili podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju.
izvor i info: kursumlija.org


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE