NsSajamPolj2024

Novosadski sajam  priređuje 91. Međunarodni poljoprivredni sajam od 18. do 23. maja.

Smotra agrara koja nosi oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, ove godine biće realizovana sa Evropskom unijom kao Partnerom, Generalni sponzor je Globos osiguranje, Zlatni sponzor Al Dahra, a Banka partner je Banka Poštanska štedionica. Tradicionalno, uz Sajam su i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad…

Do sada su učešće potvrdili izlagači iz oko 40 zemalja, među kojima su i one koje će svoju privredu predstaviti ne samo kroz pojedinačne promotivne štandove, već i na kolektivnim izložbama.

Tokom održavanja 91. Međunarodnog pljoprivrednog sajma izlagače i posetioce očekuju svi poznati segmenti - Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme za prehrambenu industriju, izložba hrane i pića… Priredbu tradicionalno prati Nacionalna izložba stoke, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva. Predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije.., a Kongresni centar „Master“ biće domaćin i brojnim poslovnim i stručnim skupovima.

Tokom šest dana Poljoprivrednog sajma, u Kongresnom centru „Master“ očekuje se veliki broj konferencija, poslovnih i stručnih skupova, savetovanja, okruglih stolova, promocija, prezentacija, uručenja nagrada. Dan stočara, Dan voćara, Dan žitara, Dan dobavljača AGROBIZNIS 2024...

Veče šampiona koje će biti održano 23. maja, posvećeno je najboljima na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga koje je počelo u februaru, a biće završeno tokom prvih dana priredbe.

U narednim danima se očekuje definisanje kompletnog programa na Manježu Novosadskog sajma, a ono što je već poznato je da će biti javnog ocenjivanja goveda, konja i ovaca, kao i da će u sredu, 22. maja, na Porodični dan, biti održana “Preponska revija za Pehar Novosadskog sajma”. Preponaši će nastupiti u kategorijama: Debitant tour, Amater tour, Mladi jahači i mlada grla i Top klasa.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama i ovoga puta je organizovana Poklon-igra, a izvlačenje kupona je zakazano za četvrtak, 23. maj. Traktor marke John Deere 5045 d je obezbedila kompanija Kite DOO kao Darodavac u Poklon-igri.

Pojedinačne ulaznice za 91. međunarodni poljoprivredni sajam staju 800 dinara, dok su u kolektivnim posetama 600 dinara po osobi. Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere koštaju 400 dinara.

Organizovana - kolektivna poseta podrazumeva najmanje 15 osoba i za nju je nepohodno prilikom kupovine ili podizanja ulaznica priložiti Dopis na memorandumu zadruge, škole, fakulteta ili kompanije, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica. Za kupovinu kolektivnih ulaznica na blagajnama Sajma, porudžbenica nije potrebna, ali je zato Dopis obavezan.

Porodični dan je sreda, 22. maj. Tada cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 800 dinara.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri.

Ulaznice se pre početka i tokom priredbe mogu kupiti na blagajnama GigsTixa, a moguće ih je poručiti i na sajtu Novosadskog sajma Porudžbenica za ulaznice. Tokom Poljoprivrednog sajma biće u prodaji i na blagajnama Novosadskog sajma.

Radno vreme Poljoprivrednog sajma je od 09:00 do 19:00 časova.

Ove godine 91. međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe. Uz najveći agrobiznis događaj, kao i ranije, su Globos osiguranje – Generalni sponzor, Al Dahra – Zlatni sponzor, Banka Poštanska štedionica – Banka partner, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Pokrovitelj izložbe stoke, Izložbe organske proizvodnje..., Pokrajinska vlada sa sekretarijatima za poljoprivredu i privredu i Grad Novi Sad.

Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.
izvor:sajam.net


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE