Brus PGRstrelci090317

Pedstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda su u četvrtak, 09. marta 2017, u sali opštine Brus održali godišnji sastanak seminar za protivgradne strelce sa područja ove opštine. Teme skupa pred početak sezone protivgradne zaštite bile su vezane za funkcionisanje sistema odbrane od grada i mere lične bezbednosti.

Protivgradni strelci su ljudi koji su duže vreme angažovani na ovim poslovima i jednom godišnje, na početku sezone, obnavljaju se pravila rada i potpisuju ugovori za angažovanje u novoj sezoni protivgradne odbrane koja traje od 15. aprila do 15 oktobra.

Ovog puta protivgradni strelci su pitali i šta je sa uplatama od strane Opštine Brus za angažovanje tokom šest meseci u 2016. godini koji još nisu isplaćeni. Kako su rekli RHMZ je ispunio svoje obaveze uplativši po 4.000,00 dinara za svaki mesec angažovanja, dok Opštona Brus svoje obaveze nije ispunila i nije uplaćivala po 5.000,00 mesečno.

Ipak oni se nadaju da će sve to biti ispoštovano do početka sezone ili će u protivnom biti primorani da tuže opštinu kako bi im isplatila obećana sredstva koja su primali i proteklih godina.

U opštini Brus ima 24 angažovana protivgradna strelca koja tokom sezone prtivgradne odbrane, od 15. aprila do 15. oktobra, non stop dežuraju i po potrebi i naređenju ispaljuju rakete kako bi zaštitili polja pod rodom ali i imovinu građana od gradonosnih oblaka.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE