NS MPS2019

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počeo je danas 11. maja. Prvi put u istoriji ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

Najveći agro-biznis događaj u ovom delu Evrope, 86. Međunarodni poljoprivredni sajam, u prisustvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, domaćih i inostranih zvaničnika i mnogobrojnih gostiju, svečano je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, poručivši da je poljoprivreda ozbiljna šansa Srbije, koju maksimalno moramo da iskoristimo.

Poljoprivreda - razvojna šansa Srbije

Da je poljoprivreda grana u kojoj naša zemlja ima nesumnjivi potencijal i velike mogućnosti potvrdio je i ministar Nedimović.
- Srbija nema naftu, more ili rudnike zlata ali ima poljoprivredu i hranu, sektor koji treba da vodi našu privredu i da „izdominiramo“ na ovim prostorima.
Ministar je dodao da, uz razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje, moramo istovremeno da jačamo agroindustriju i trgovinu kako bismo što uspešnije plasirali našu robu na tržištima širom sveta. Nedimović je iskoristio priliku da zahvali svima onima koji su, kako je rekao, trgovali sa Srbijom pa smo tako prošle godine uspeli da ostvarimo suficit u razmeni vredan čak dve milijarde evra.

Po prvi put - Zemlja parter sajma i Zemlja prijatelj sajma

Poljoprivredni sajam prvi put ima istovremeno Zemlju partnera i prijatelja a to su ove godine Italija i Tunis.
Pozdravljajući goste u Auli Novosadskog sajma, pomoćnik italijanskog ministra poljoprivrede Franko Mancato je napomenuo da se sajamskim nastupom oko 30 italijanskih kompanija i na taj način obeležava decenija strateškog partnerstva Srbije i Italije kao i 140. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država.
Ambasador Tunisa u Beogradu Sejf Alah Redžeb je izrazio zadovoljstvo time što će 12 izlagača iz te afričke zemlje predstaviti svoje proizvode u Srbiji, pre svega maslinovo ulje i urme visokog kvaliteta, koje izvoze u više od 80 zemalja sveta.

Najskuplji traktor - “fendt 1050 vario”

Izložba poljoprivredne mehanizacije na Epitet najskupljeg traktora na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu poneo je model “ fendt 1050 vario”, koji se može videti na štandu kompanije Inter agrar.
Ova poljoprivredna našina raspolaže najsavremenijom opremom i namenjena je velikim gazdinstvima, a košta 360.000 evra bez poreza na dodatu rednost.

Dva traktora i sejalica za posetioce

Posetioce s kupljenim ulaznicama ove godine u Poklon igri Novosadskog sajma očekuju tri izuzetno vredna pokolona - dva traktora i pneumatska sejalica. Agropanonka je darodavac traktora "belarus 82.1" ,  traktor "john deere 5045 2wd" daruje firma Kite d.o.o, dok pneumatsku sejalicu daruje VGP Ozdoken.
Da bi učestvovali u Poklon igri posetioci treba čitko da popune poleđinu ulaznice i potom je ubace u posebnu kutiju koja se nalazi kod fontane na Novosadskom sajmu.  Najsrećniji posetioci 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma biće poznati u četvrtak 16. maja u 17 sati, a pokloni će im biti uručeni poslednjeg dana sajma, u petak 17. maja.

Jedna ulaznica za celu familiju

Za tradicionalni porodični dan na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu rezervisana je sreda 15. maj, kada će se kapije Novosadskog sajma za celu porodicu otvarati jednom ulaznicom od 600 dinara.
Ovaj, za mnoge posetioce omiljeni sajamski dan, prilika je da se u društvu porodice obiđu štandovi izlagača, uživa u onome što se na sajmu me videti - životinje, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, novi prehrambeni proizvodi od kojih se mnogi mogu i probati na degustacijama…
izvor:www.sajam.net


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE