Vesa maline161115 1
Na imanju Gazdinstva Ilić prošle godine su eksperimentalno zasađene sadnice dvorode sorte maline Himbo top a ove godine plodovi se beru i u novembru mesecu.

"Gazdinstvo Ilić se intenzivno bavi poljoprivrednom proizvodnjom prateći savremene trendove u razvoju poljoprivrede i izboru sorti voća. Redovno se konsultujemo sa poljoprivrednim stručnjacima a često u posetu na imanje dođu i stručnjaci iz "Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Kruševac". Sadnice Himbo top smo zasadili kako bi videli mogućnosti uzgajanja i rezultate kvaliteta prinosa ove sorte maline na našem podneblju. Za sada smo zadovoljni rezultatima a u narednom periodu donećemo odluku o proširenju proizvodnje jer sada obrađujemo oko 3 hektara maline" - rekao Veselin Ilić.
Vesa maline161115 2
Na fotografijama možete videti da se na imanju Gazdinstva Ilić, u selu Grad, plodovi maline sorte Himbo top beru i u novembru mesecu.

N.Miljković

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
veselin 254503282
javite se 0643716333 pozzz
| 0 -4
gordana 259865768
na slikama vidi se da su lepe. Ja sam se raspitivala gde ima sadnica htela sam samo 50 zasaditi da vidim hoce li u cacanskom kraju da uspeva, pa sam radoznala ovih dana samo trazim po netu. Niko nije cak ni cuo za ovu sortu. Ako budete u prilici vi mi odgovorite, a ja sam saznala za tu sortu iz Vojvodine, a niko mi ne kaze gde je neko zasadio. Unapred hvala.
| 8 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE