Rezaci20201

Rezidba voća je uveliko u toku zahvaljujući i pogodnim zimskim prilikama. Rezači iz svih krajeva imaju pune ruke posla kao i grupa profesionalnih rezača voća iz opštine Brus koji su angažovani u na plantaži jabuka. 

Profesionalni rezači voća sa teritorije opštine Brus - iz sela Kriva Reka, Osredci, Graševci, Vlajkovci... nalaze se na plantaži jabuka koja je površine oko 40 hektara.

Rezaci20202

"Radimo od 7 do 17 časova, smešteni smo u hotelu i smeštaj je super kao i hrana.  Rezači retko imaju priliku da spavaju u hotelu. Vreme je ekstra od utorka javljaju kišu... Kada je ovako lepo vreme mnogi će pomisliti da je orezivanje voća lak posao ali mi rezači na velikim zasadima i plantažama režemo i kada je hladno ili vetrovito, kao i po kiši jer rezidbu moramo da obavimo pre kretanja vegetacije. Mogu slobodno reći da je na rezaču voća velika odgovornost jer svojim radom regulišu rod voćaka." - kaže jedan od rezača. 

Rezaci20204

"Voćnjak je postavljen po najvišim standardima u voćarstvu, što bi mi rezači rekli u fulu, kao za razglednicu. Površine je oko 40ha gde je zasađena najviše jabuka ali i drugo voće. Rezidbu voćnjaka vode visoko stručna lica - reže se po njihovim uputstvima i pod njihovom kontrolom." kažu rezači

Rezaci20203

Prema nezvaničnoj i slobodnoj prognozi, rezanje voća na ovoj plantaži potrajaće do kraja februara meseca ako budu povoljne vremenske prilike za rad.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE