JKPAleksandrovacPoslednjih nekoliko dana uočena je enormno velika potrošnja vode naročito na seoskim područjima, što je jasan pokazatelј nenamenske potrošnje.

JKSP "Aleksandrovac", apeluje na sve građane da namenski i racionalno koriste vodu kako bi se sprečile veće restrikcije i otežan rad sistema vodosnabdevanja.

U slučaju da se nastavi ovakav trend potrošnje JKSP "Aleksandrovac" će biti prinuđeno da u narednom periodu primeni restrikciju u snabdevanju stanovništva pitkom vodom i organizuje kontrolu namenske potrošnje vode.

Obaveštavamo građane da će se u periodu jul- septembar primenjivati desetostruko veća cena za utrošenu vodu preko važećih normativa potrošnje (5 m3 po članu domaćinstva).

Kontrolu nenamenske potrošnje vode vršiće, pored radnika JKSP i opštinska inspekcija u saradnji sa policijom. U slučaju ekstremno velike potrošnje vode vršiće se privremeno isklјučenje sa vodovoda i do 90 dana.

Takođe vas obaveštavamo da svaka intervencija na objektima vodovoda ( šahte, ventili) od strane neovlašćenih lica predstavlјa krivično delo i isto će se sankcionisati po zakonu.

Posebno se apeluje na privredne subjekte, koji poseduju sopstvene izvore vodosnabdevanja da racionalizuju potrošnju vode sa vodovodnog sistema i maksimalno koriste sopstvene izvore.

Poštovani potrošači, JKSP "Aleksandrovac", obezbeđuje dovolјne količine vode za piće i sanitarno-higijenske potrebe a samo Vaše nenamensko korišćenje vode (polivanje malinjaka, kupina i ostalih polјoprivrednih kultura) stvara probleme u vodosnabdevanju, Vama i našem preduzeću.
JKSP "Aleksandrovac"


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE