UliceBrus05012016

Kada padne sneg u opštini Brus za zimsko održavanje i čišćenje puteva i ulica zadužena je JP Direkcija za građevinsko zemljište puteve planiranje i izgradnju Brus koja daje naloge za čišćenje snega sa puteva.

"Proteklih dana na teritoriji opštine Brus palo je oko 20 centimetara snega i svi putevi su prohodni. Postoji plan čišćenja saobraćajnica, puteva i ulica i po njemu se čisti, prvo prioriteti - bolnica, vrtić, javne služebe i dalje po planu . Veliki problem predstavlja kiša koja je noćas padala pa su pojedini putni pravci pod ledom ali službe su na terenu.

Što se tiče zimskog održavanja seoskih puteva to je u obavezi Mesnih zajednica. Kada je veći sneg na seoskom području pa MZ ne ne mogu očistiti puteve traktorima i branama, po pozivu, intervenišu i jače mašine..
U vanrednim okolnostima (smrtni slučajevi, sahrane i drugo) angažovano je posebno čišćenje puteva.
U toku snežnih padavina ne baca se rizla, već kada prestanu padavine i posebno se obraća pažnja na kritične deonice." - rekao nam je Miloš Azdejković, vd direktor JP Direkcija za građevinsko zemljište puteve planiranje i izgradnju Brus.

N.Miljković





Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE