Srpski greh, za mene najvažniji, a Vi prosudite sami. Divide et impera! Ne postoji jednostavniji način upravljanja širokim narodnim masama nego po ovoj latinskoj poslovici: Zavadi pa vladaj!

O četiri „leđa u leđa“ okrenuta slova S mnogo se pisalo, ali šta god pisali suština je jedna: mnogo smo se zavadili!

Svađali smo se sa susednim zemljama, sa bogatim evropskim zemljama, sa NATO-om, ali najgore je što smo u konstantnoj svađi sami sa sobom.

Ne poštuje više sin oca, brat brata, drug druga, kum kuma, komšija komšiju… Ne poštuje se rad, znanje, pamet, ljubav, tolerancija, sloga, vera, patriotizam, čast, poštenje, trud… Ne zna se ko koju ulogu ima u porodici, u opštini, u državi.

Niko se više ne druži, ne ide na izlete, zajedničke večere, letovanja, čak ni u šetnju. Nema ni volje, ni vremena za ćaskanje uz kafu. Stavili su nam jaram i kružimo kao vranac iz Rakićevog „Dolapa“.

Porodica, kao osnov svakog društva, nam je razbijena. Kažu naši stari da je prevara u braku uvek bilo, ali da se to smatralo za sramotu onoga koji je čini. Sada se time hvali, prevara je prosto ušla u modu. Da nije ovako malo para, ne bi niko bio u braku – svi bi se razveli.

A gde su tu deca?

Nikada nismo imali mlade generacije koje su ovako nesrećne, agresivne, destruktivne… Narkotici, agresija, seksualno, fizičko i mentalno nasilje je postalo svakodnevnica u Srbiji.

Nisu oni krivi, oni su mladi, puni energije koju porodica i društvo treba da kanališu.  

A upravo se ta energija zloupotrebljava – da bi se zarađivalo na narkoticima i alkoholu, da bi se koristili buntovnici kad je kome potrebno da se razbija i ruši stadion, škola, crkva ili država, da bi se manipulisalo radi pojedinačnih interesa u cilju sticanja profita. A kada se dovoljno upotrebe, onda budu bačeni, ostavljeni i prepušteni sami sebi da venu.

Sa druge strane, ja nikako ne mogu da razumem ovoliku propagandu za gej populaciju! Lično, nemam ama baš ništa protiv njih. Neka ljudi žive svoj život onako kako žele, ničije seksualno opredeljenje me ne interesuje.

Ali, svake godine po jedan grad od 40.000 stanovnika u Srbiji nestane. Kakav nam je natalitet, oni će uskoro moći slobodno da paradiraju – gradovi će nam biti pusti!

Dakle, vrlo prosto: treba podržati natalitet, rađanje dece i njihovo vaspitanje. A ne besmislena šetanja za koja ne znamo ni šta je cilj, osim da nama koji smo u većini dokažu silom i ucenama (pomoću nakaradnih uticaja iz inostranstva) da mogu da nas ponize. Jer oni su složni, a ni nismo!

Ništa nam više nije sveto, čak ni ljubav. Jer, zaljubljivanja i brakova će uvek biti, ali ljubav… ljubav, da bi dugo trajala, mora da  se neguje i „ljubomorno“ čuva. Ljubav podrazumeva i toleranciju i brigu za bližnjeg svog, ali i žrtvu ako je neophodna. A niko više ne želi da se žrtvuje, jer nas uče da koristimo jedni druge a ne da jedni drugima pomažemo. Moramo naučiti da volimo!

Sećam se kad sam, pre 10-tak godina, gledala američke tinejdžerske filmove i čudila se. Jer mene su naučili da podelim sendvič sa drugaricom za užinu, a njihovi tinejdžeri, bahati i razmaženi, sve daju za popularnost. To je jedina reč koja im znači sve u životu. E na silu su uspeli da taj životni moto ubace i na Balkan. Godinama smo ratovali i ubijali jedni druge, da bi sada bile popularne silikonske pevačice, tatini sinovi u skupim automobilima i ko zna sve kakav još ološ koji je isplivao iz zamućene bare.

Često čujem da ćemo ulaskom u EU prihvatiti njihove vrednosti i da ćemo naučiti da se pristojno ponašamo??? Pa šta je falilo našim tradicionalnim vrednostima starog srpskog domaćina i zar nisu upravo oni, uz pomoć nekih „naših“, razbili naš moral, čast i dostojanstvo kako bi nas pokorili i porobili, a sve u cilju bogaćenja na našem radu i muci? To je moderni svetski neoliberalizam i globalno porobljavanje na najpodmukliji način ikada smišljen.

Ovde smo gde smo jer nismo bili složni!

Zato apelujem na sve ljude koji žele da imaju veru, ljubav i nadu u bolju budućnost za sebe i svoje potomstvo, da se ujedine, da pomognu svakom koliko mogu! Pomolite se da komšiji poživi krava, jer će biti mleka! Nemojte da uradite ništa što ne biste voleli da vama drugi urade! A uradite sve što je u vašoj moći da zaštitite sebe i svoju porodicu od svih koji žele da je razbiju!

Udružimo se!

Vratimo Srbiji čast, dostojanstvo i ponos starog srpskog domaćina!

E tada će sigurno da nam bude bolje

autor:Jelena Brkić, izvor:vaseljenska.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE