Min nauke

Beograd, 23.04.2020. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je doneta odluka da se termini za rešavanje onlajn probnog završnog testa produži do 21.30 časova u naredna dva dana.

Kako bi se omogućilo ravnomerno opterećenje sistema, Ministarstvo je sugerisalo učenicima sa teritorije AP Vojvodine da testove u naredna dva dana rešavaju u terminu od 8 do 12 časova, učenicima sa teritorije Grada Beograda od 12 do 16 časova, a svim ostalim učenicima u terminu od 16 do 21.30 časova.
Potrebno je imati u vidu da je onlajn test za samoprocenu znanja za završni ispit organizovan u potpunosti besplatno, zahvaljujući kompaniji "Komtrejd" i Kancelariji za IT.
Svrha sistema jeste da se obezbedi jedan od načina za samoprocenu znanja učenika u cilju provere spremnosti za završni ispit, pri čemu će svi učenici dobiti priliku da urade samotestiranje i u tom smislu nijedan đak ne sme, niti može biti oštećen.
Svim učenicima želimo uspešno rešavanje testova u naredna dva dana i ujedno izražavamo zahvalnost Kancelariji za IT i eUpravu i kompaniji "Komtrejd" na nesebičnoj podršci i naporima da u vreme vanrednog stanja, pri čemu pomenuta kompanija svojim volonterskim angažovanjem, obezbede nesmetano funkcionisanje sistema, kao i na hardverskim i softverskim resursima, koje su stavili na raspolaganje za potrebe sprovođenja onlajn testa, navodi se u saopštenju.
izvor:srbija.gov.rs
Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE