Brus zgradaOpstine

Brus,01.05.2020 - Štab za vanredbe situacije opštine Brus održao je desetu vanrednu sednicu u četvrtak 30. aprila 2020. godine

Na desetoj vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije Brus, održanoj dana 30.04.2020 godine, a u vezi nastale situacije doneti su sledeći zaključci:

- Usvaja se zapisnik sa devete vanredne sednice OpŠVS održane dana 22.04.2020 godine.

- Nalaže se JKP ,,Rasina” Brus da uz preduzimanje svih mera zaštite protiv širenja virusa COVID-19 izvrši otvaranje svih pijaca u Brusu, uz predhodnu dezinfekciju svih površina. U obavezi je da sprovede sve propisane mere zaštite.

- Nalaže se JKP ,,Rasina” Brus da nastavi sa vršenjem dezinfekcije gradskih i prigradskih ulica i trotoara, kruga Doma zdravlja Brus. U narednom periodu u obavezi je dezinfekcija PU ,, Pahuljice” Brus, JP Pošta Srbije i dr.javnih institucija.

- Obavezuje se Crveni krst Brus da nastavi sa aktivnostima dostave hrane i lekova, da izvrši prijem i raspodelu paketa pomoći dobijenih iz donacije socijalno najugroženijoj kategoriji po spisku Centra za Socijalni rad opštine Brus.

- Obavezuju se vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona, teretana i dr. da se striktno pridržavaju dostavljene Instrukcije od strane komunalne inspekcije OU Brus koju je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije.

- Obavezuju se prevoznici na području opštine Brus da se striktno pridržavaju Instrukcija za organizovanje javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza u primeni mera prevencije, sprečavanje širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19, koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije.

- Obavezuju se sva privredna društva da poštuju propisane mere zaštite, za sva lica radno angažovana da obezbede zaštitnu opremu čija je primena u toku procesa rada OBAVEZNA.

- Nastaviti sa fizičkim obezbeđenjem Doma zdravlja Brus i Doma za stara lica Brus, od strane pripadnika Vojske Srbije.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 75860282
Da centar za socijalni rad javno prikaze spisak građanstvu, o kom se govori u tekstu.
| 2 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE