Min Kultura2

Beograd,02.maj 2020. Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije čestitalo je svim novinarima i medijskim radnicima Svetski dan slobode medija, koji se obeležava 3. maja, i pozvalo ih da više pažnje usmere na verodostojnost informacija, da se ponašaju odgovorno i profesionalno.

U ovom teškom vremenu kada nam koronavirus diktira tempo života, od ogromne je važnosti da svi mediji sa puno opreza i dodatnom odgovornošću nastave da izveštavaju ne samo o aktuelnoj situaciji, već i o svim ostalim pojavama u društvu.

Novinarstvo je prvenstveno lojalno građanima, a novinari su obavezni da govore istinu i da stanovništvu pruže pouzdane i proverene informacije.

Ministarstvo kulture i informisanja ističe da uvek i bespogovorno najoštrije osuđuje sve pretnje, vređanja, pritiske i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika zbog činjenice da obavljaju svoj posao.

Takođe, Ministarstvo odaje posebnu počast svim novinarima u Srbiji i svetu koji su žrtvovali i žrtvuju svoje živote, slobodu ili ličnu dobrobit tražeći istinu i pravdu, navodi se u saopštenju.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE