ARRRO KS0520n

Kruševac,08.05.2020. Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, kao akreditovana agnecija realizuje brojne programe Razvojne agencije Srbije, Ministarstva privrede i drugih relavantnih institucija, a koji su usmereni na razvoj sektora MSP i preduzetnika.

Jedan od trenutno aktuelnih programa koji su usmereni na razvoj i podršku u poslovanju privrednim subjektima je:

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PRUŽANjA STANDARDIZOVANE USLUGE MENTORINGA SEKTORIMA PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE U 2020. GODINI

Usluga mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i ima za cilj razvoj poslovanja i smanjenje broja neuspešnih privrednih subjekata.

Cilj realizacije ovog javnog poziva je unapređenja poslovnog ambijenta i podrška nesmetanom razvoju MMSPP koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). Metodologija određuje korake u procesu u okviru kog stručno lice-mentor sprovodi u direktnom kontaktu i radu sa vlasnikom i/ili zakonskim zastupnikom privrednog subjekta određeni broj mentoring sati, tačnije od 25 do 50 sati je predviđena mentorska podrška po privrednom subjektu.

Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan/projekat razvoja.

Mentoring čini skup sledećih usluga:
- Dijagnostikovanje kako bi se razumela trenutna situacija u privrednom subjektu;
- Pomoć prilikom pripremanja razvojnih aktivnosti/planova/projekata kako bi se dostigli ciljevi privrednog subjekta;
- Savetovanje   i           koordinacija   za       pristupanje     fondovima,           novim tehnologijama, konsultantskim uslugama i drugo kako bi se podstakao razvoj i unapređenje poslovanja;
- Pomoć za pripremanje kreditnih aplikacija za banke i programe podrške za MMSPP;
- Pomoć pri implementaciji razvojnih aktivnosti/planova/projekata;
- Pomoć u pronalaženju poslovnih partnera;
- Pomoć pri pronalaženju potrebnih informacija;
- Kaizen;
- Konsalting;
- Savetovanje/koučing;
- Obuka;

Pravo na učešće u Programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koji ispunjavaju sledeće uslove:
1. da su registrovani na teritoriji Republike Srbije pre februara 2017. godine;
2.da obavljaju delatnost u okviru jednog od sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike
3. da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
4. da su u većinskom privatnom vlasništvu.

Za privredne subjekte koji budu odabrani da besplatno koriste usluge mentorske podrške u poslovanju, sve aktivnosti biće realizovane tokom 2020. Godine.
Javni poziv je otovren do 10.juna 2020.godine.
Dodatne informacije na internet stranici Agencije i putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE