Povećan broj radnih sati SOS telefona za podršku ženama sa iskustvom nasilja u porodici

UdruzenjeZenaPescanik KS

Udruženje žena Peščanik će, tokom maja i juna tekuće godine, zahvaljujući podršci OAK Fondacije i UN Women, Agencije Ujedinjenih nacija za unapređenje položaja žena i rodnu ravnopravnost, povećati dostupnost usluge podrške ženama sa iskustvom nasilja u porodici i u partnerskim odnosima.

Radno vreme SOS telefona, čiji je broj 066 006 606, tokom maja i juna 2020. biće duplo duže nego do sada - od 12 do 20 časova, od ponedeljka do petka i od 12 do 19 časova subotom.

PescanikKaliopa0917a

"Osim socijalne, emotivne i informativne podrške putem SOS telefona, ženama sa iskustvom nasilja u porodici biće dostupna i online pravna podrška. Kontakt e-mail adresa za pitanja i zahteve građanki u vezi sa zakonskom regulativom, procedurama i načinu prijavljivanja nasilja i obraćanja institucijama, kao i ulozi i odgovornosti koje institucije imaju u odnosu na problem nasilja prema ženama i nasilja u porodici je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Podsećamo da smo zbog pandemije virusa COVID 19, rad SOS usluge prilagodile postojećim uslovima vanrednog stanja prelaskom na kućni režim rada i povratkom na korišćenje starog broja telefona, 066 006 606, koji će važiti i u narednom periodu.

Molimo klijentkinje i javnost za razumevanje daljeg prilagođavanja rada usluge uslovima preporučenih mera zaštite stanovništva od virusa. O povratku na rad u prostorije organizacije i ponovno uvođenje individualnih konsultacija, građanke i građane ćemo blagovremeno informisati." - rekla je Snežana Jakovljević iz Udruženje žena Peščanik

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE