NP studenti06201

Novi Pazar,15.06.2020. Studentima koji su akademskim rezultatima i prosekom ocena tokom studija na državnim univerzitetima širom zemlje obezbedili sebi status najboljih, Grad Novi Pazar dodelio je stupendije.

Kao i prethodne godine, sredstva iz gradskog budžeta opredeljenja su na osnovu rezultata raspisanog konkursa, a 74 ugovora o stipendiranju, najboljima, čiji je prosek ocena najmanje 9, uručio je gradonačelnik Nihat Biševac.

„Grad podržava studente koji su prvi među najboljima i na fantastičan način predstavljaju ne samo sebe, svoje porodice već i sve građane Novog Pazara. Grad ima mnogo studenata čiji su rezultati na državnim univerzitetima primer drugima a prosek ocena je između 9 i 10. Naša je obaveza ali i zadovoljstvo da ulažemo u obrazovanje i budućnost mladih ljudi. Udvostručena budžetska izdvajanja za obrazovanje, izgradnja i rekonstrukcija škola i vrtića, podrška najboljima na republičkim takmičenjima i stipendije za vas koji svoju zajednicu na odabranim fakultetima predstavljate na najbolji način, deo su razvojne politike Grada Novog Pazara. Svima je jasno da su znanje i obrazovanje prvi preduslov napretka zajednice, a gledajući u vas, jasno vidimo da je pred ovim gradom divna budućnost“, poručio je ovim povodom gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je podrška data budućim stručnjacima različitih profila.

Prema rečima gradonačelnika, u Novom Pazaru će uskoro biti formiran i Regionalni razvojni centar za mlade talente, sa ciljem da promoviše uspehe izuzetnih pojedinaca, pruži im pravovremenu i kontinuiranu podršku u onome što rade i njihova zalaganja adekvatno prezentuje javnosti.
izvor:novipazar.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE